Termeni și condiții

ACCEPTAREA CONDITIILOR

Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului. Utilizarea acestui site implica acceptarea tacita a termenilor si a conditiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezinta intelegerea (contractul) dintre parti.

In calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-ului www.modelist.ro, SC Electron HGD Import Export SRL (denumită în continuare Vânzător) isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, precum si Politica de confidentialitate, Termenii si conditiile de folosire, fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

DREPTURI DE AUTOR

Continutul site-ului www.modelist.ro este proprietatea SC Electron HGD Import Export SRL 

Vânzătorul garanteaza utilizatorului acces limitat pe site-ul www.modelist.ro, in interes personal (efectuarea de comenzi online sau informare) si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral conținutul site-lui, de a reproduce partial sau integral conținutul site-lui, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata conținutul site-lui in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau orice fel de alte scopuri, fara acordul prealabil scris al vânzătorului.

Bazele de date, programe, elemente de grafica, sunt proprietatea Vânzătorului, sau, dupa caz, a furnizorilor produselor oferite prin intermediul site-ului si sunt protejate de Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare.

Copierea, stocarea, modificarea partiala sau in intregime a site-ului , sau a elementelor acestuia este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare privind protectia drepturilor de autor. În calitate de utilizator,  sunteti pe deplin acord cu cele mai sus menționate.

În cazul in care observați că am adus atingere în vreun fel asupra drepturilor de autor, produsele recepționate sunt contrafacute sau incalcăp drepturi la marcă, vă rugăm sa ne comunicati acest lucru pe adresa de e-mail: office@modelist.ro. Vom răspunde sesizării in maxim 2 zile lucrătoare.

SECURITATEA DATELOR PERSONALE

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, informațiile furnizate de dumneavoastră vor fi folosite de Vânzător exclusiv în scopul declarat al site-ului. Astfel, datele din formularul de comanda vor fi folosite numai pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promoții, buletinele informative periodice (doar in măsura în care sunteți de acord sa primiți acest gen de informații) facturare și pentru livrarea comenzilor etc.

Nu sunteți obligat să furnizați datele personale, însă refuzul face imposibilă prelucrarea comenzii și derularea livrării produselor. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de catre echipa MODELIST.RO.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaȚi de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. De asemenea, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale și ăa solicitați ștergerea datelor din baza noastră de date. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteti adresa Vânzătorului cu o cerere scrisă, datată si semnată. Vânzătorul se obligă să nu facă publice sau să nu vândă bazele de date conținând informații referitoare la datele personale ale clienților săi. În cazul în care se va pune problema utilizării datelor dumneavoastră în scopul realizării unor campanii, vi se va cere acordul explicit.

MODELIST.RO nu trimite mesaje nesolicitate clienților săi. Orice mesaj periodic trimis conține datele noastre de identificare, precum și o procedură validă de renunțare la subscriere.

GARANȚIA PRODUSELOR

Produsele vândute de modelist.ro  beneficiaza de garantie conform Legii nr. 449/2003, doar insoțite de factura fiscală.
Pentru a  beneficia de garantie, sunt necesare următoarele :

  • Să ne anunțați în termen de 48 ore de la primirea comenzii, referitor la orice neconformitate pe care o constatați la produsului comandat ;
  • În cazul in care la primirea comenzii de la curier coletul prezintă urme vizibile de deteriorare, ăa rugăm să REFUZAȚI primirea și să ne anunțați imediat
  • Cheltuielile ce țin de returnarea produselor vor fi suportate de cumpărător. Produsul ce face obiectul cererii de garantie trebuie sa fie in ambalajul original (nedeteriorat) impreună cu toate accesoriile lui.
  • În cazul în care primiți o comandă incompletă, un produs greșit sau produsele nu sunt conforme descrierii, vă rugăm să ne contactați imediat

RETURNAREA PRODUSELOR

Produsele se pot returna În termen de 30 zile fără a se prezenta motive. Nu se pot returna produsele utilizate, cu lipsuri, care au suferit modificări, care au fost desigilate. Daca returnarea produselor se face datorită cumpărătorului, din suma de returnat se rețin cheltuielile de transport și de expediere a banilor pentru serviciile suplimentare solicitate de cumpărător ( curier, plata ramburs) Returnarea sumelor cuvenite se face in termen de maxim 3 zile lucătoare de la data recepționării returului, prin transfer bancar sau mandat poștal. În cazul în care returnarea se face datorită unor neconformități se restitue inclusiv taxele pentru serviciile suplimentare de expeditie.
Returnările vă rugăm să le efectuați la urmatoarea adresă: ( Nu se accepta retur cu ramburs ) SC Electron HGD Import Export SRL, OP 1 Post Restant, Cluj Napoca

OBLIGAȚIILE DE ÎNREGISTRARE ALE UTILIZATORULUI

În vederea utilizării serviciului, sunteți de acord să furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră.

CONTRECTUL DE VÂNZARE

Odată cu înregistrarea unei comenzi pe modelist.ro, clientul este de acord cu modalitatea de comunicare utilizată de Vânzător, respectiv prin telefon sau email, folosind datele trimise de client.
Emiterea facturii fiscale aferentă comenzii lansate pe site, reprezintă încheierea unui contract de vânzare/cumpărare intre modelist.ro si client.
După plasarea comenzii, modelist.ro își rezervă dreptul de a anula/modifica parțial sau integral comanda plasată În cazul în care comanda a fost plătită în avans de către client , acesta va primi banii înapoi integral .
O comandă se poate anula din următoarele cauze :
– Lipsă disponibilitate stoc ;
– Preturile afișate pe site sunt eronate (greseala tiparire) ;
– Plata nu a fost acceptată de banca emitentă a cardului clientului ;
– Datele furnizate de către client sunt incomplete/incorecte ;
Toate ofertele și prețurile pot fi modificate  pe site fără nici o informare prealabilă.

CONCILIERE

în cazul în care aveți o nemulțumire în legătură cu produsele sau serviciile oferite de noi, vă rugăm să ne adresți un e-mail pe adresa: office@modelist.ro. Orice conflict apărut între clienti si vânzător se incearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă, prin înțelegere între cele două părți.  În cazul în care conflictul nu s-a soluționat pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române, conform legislației in vigoare.

ALȚI TERMENI

Acești termeni și condiții reprezintă întregul acord dintre dumneavoastră si Electron HGD Import Export SRL pentru utilizarea acestui site.
Vânzătorul verifică periodic exactitatea informațiilor de pe site, dar nu oferă nici o garanție, expresă sau implicită, statutară sau de altă natură, privind conținutul și disponibilitatea site-ului.
În cazul unei erori umane prin care prețul unui produs a fost introdus greșit în magazinul nostru online, nu suntem obligați să furnizăm respectivul produs la pretul greșit și vă vom comunica acest lucru înainte de a livra comanda. În această situație, vă vom transmite noul preț al produsului, iar dumneavoastră veți decide dacă doriți sau nu să achizitionați produsul la prețul corect.
Fotografiile produselor afișate pe site au caracter informativ , iar prețul sau unele specificații pot fi modificate de către producator fără preaviz sau pot exista erori de operare.